Een kaakchirurg houdt zich vooral bezig met het behandelen van afwijkingen in en om de mond, zoals het trekken van een verstandskies. De kosten voor een behandeling bij de kaakchirurg zijn al snel enkele honderden euro’s. Maar wat vergoedt je zorgverzekering van deze kosten?
Wordt de kaakchirurg vergoed door je zorgverzekering?
Met een doorverwijzing van je tandarts worden de meeste behandelingen door de kaakchirurg altijd vergoed door je basisverzekering.
Let op! Je krijg niet alle kosten vergoed als je naar een niet-gecontracteerde kaakchirurg gaat! Kijk in de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar voor uitgebreide voorwaarden.
Wanneer wordt de kaakchirurg niet vergoed?
De basisverzekering biedt géén vergoeding voor:
- Het aanbrengen van een implantaat
- Behandelingen bij ontstoken tandvlees
- Ongecompliceerde behandeling die een tandarts ook kan uitvoeren
Tip! Heb je genoeg aan de vergoedingen uit je basisverzekering? Bespaar dan simpel door te kiezen voor de goedkoopste basisverzekering. Alle basisverzekeringen vergoeden namelijk exact dezelfde kosten.
Vergoeding kaakchirurg en toestemming verzekeraar
Voor een paar behandelingen van de kaakchirurg moet je eerst toestemming vragen aan je zorgverzekeraar om een vergoeding te krijgen. Dit geldt voor:
- Osteotomie (correctie van kaakstand)
- Plastische chirurgie (aanpassen van je uiterlijk)
- Extracties onder narcose (verwijderen van tanden of kiezen)
- Kinplastiek (afslijpen van de kaakhoeken)
Vergoeding kaakchirurg en eigen risico
Voor de basisverzekering heeft iedere volwassene een verplicht eigen risico van 385 euro. Dit betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen. Wanneer je dit kalenderjaar het eigen risico dus nog niet hebt verbruikt, betaal je tot dit bedrag de kosten van de kaakchirurg zelf.