Wat doen als op reis je telefoon wordt gestolen?
Wanneer je mobiele telefoon gestolen wordt op vakantie, krijg je vaak een vergoeding van je reisverzekering. Wat moet je doen als je telefoon gestolen wordt en hoe claim je deze bij je reisverzekeraar? Lees alles over telefoon gestolen reisverzekering in onderstaand artikel.
Telefoon gestolen reisverzekering - Eerst aangifte doen
Het allereerste wat je moet doen als je merkt dat je telefoon gestolen is, is aangifte doen bij de politie. Het is belangrijk dat je dit direct op je vakantiebestemming doet. Als je eenmaal thuis bent, kan dit namelijk niet meer. Zorg ook dat je een kopie krijgt van het proces verbaal zodat je dit kunt overleggen aan je reisverzekering als bewijs.
Telefoon gestolen verzekering – Contacteer je reisverzekering
Neem nadat je aangifte gedaan hebt contact op met je reisverzekeraar. Zij kunnen je vertellen of je direct al een nieuwe telefoon kunt gaan kopen of dat ze de schade eerst nog willen onderzoeken en welke papieren je eventueel in moet vullen en opsturen.
Dekking reisverzekering telefoon gestolen
De meeste reisverzekeraars bieden standaard een dekking van maximaal 300 tot 500 euro voor mobiele telefoons. Heb je een smartphone? Dan is deze dekking misschien niet toereikend.
Er zijn echter ook een aantal reisverzekeringen die een hoger bedrag vergoeden voor mobiele telefoons, soms wel meer dan duizend euro. Tijdens het reisverzekeringen vergelijken kun je eenvoudig zien welke dekking jouw verzekeraar biedt voor mobiele telefoons. Dit doe je door je verzekeraar te selecteren en te klikken op ‘Vergelijk voorwaarden’.
Telefoon gestolen verzekering - Schade claimen
Om voor een vergoeding van je kort- of doorlopende reisverzekering in aanmerking te komen, moet je een schadeformulier invullen. Dit kun je telefonisch opvragen bij je verzekeraar of downloaden van de website. Hierop vul je enkele gegevens in over jezelf, de telefoon en de omstandigheden waaronder deze is gestolen.
Let op: Verzekeraars zijn tegenwoordig extra streng bij claims voor mobiele telefoons, omdat hier vaak fraude mee wordt gepleegd. Verzekeraars stellen daarom ook strenge eisen aan de manier waarop je de telefoon hebt bewaard. Heb je de telefoon bijvoorbeeld op je hotelkamer laten liggen (niet in een kluis) of heb je hem even onbeheerd achtergelaten op een terrastafeltje? Dan krijg je waarschijnlijk geen vergoeding.
Heb je het schadeformulier ingevuld? Stuur dit dan samen met een kopie van het proces verbaal van de politie op naar je verzekeraar. Zij zullen vervolgens beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding en hoog deze is. Je krijgt hiervan altijd bericht van je reisverzekeraar, dus ook als de claim wordt afgewezen.